Кадър: БНТЗдравният министър коментира предстоящата ваксинация в България. Проф. Костадин Ангелов съобщи

...
Кадър: БНТЗдравният министър коментира предстоящата ваксинация в България. Проф. Костадин Ангелов съобщи
Коментари Харесай

Здравният министър: Ваксината ще стигне до всяка една точка в страната и до всеки българин

Кадър: Българска национална телевизия

Здравният министър разяснява идната имунизация в България. Проф. Костадин Ангелов заяви значима новина по тематиката в " Панорама " по Българска национална телевизия.

Следим всяко едно число с изключителна угриженост. Голяма част от българите, които падат в статистиката имат съпътстващи болести. Българската нация има съществени здравословни проблеми. Ние имаме недобра здравна просвета и това го демонстрира. Това съобщи министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия.

По този мотив министър Ангелов разгласи, че се е заел с един стратегически проект за здравето на нацията. Това е което може да даде нашата здравна система. Нямаше готова здравна система за тази пандемия, безапелационен бе той.

„ Ние сме на едно от водещите места по брой кревати на глава от популацията, имаме медикаменти, съоръжение, имаме задоволително центрове за плазма, нямаме личен състав “, призна здравният министър, написа Novini.bg.

" Можехме да създадем тези ограничения по-рано, само че ги отложихме, тъй като заболеваемостта беше ниска. Ние започнахме тогава, когато стигнахме равнищата на заболеваемост 600 на 100 хиляди ", разясни Ангелов, отговаряйки на въпрос не са ли закъснели ограниченията против пандемията. " Планът, който следваме със стягането на ограниченията, е какъвто е и в останалите страни по света. Не можем да приемем антигенните проби, тъй като това не среща схващане от останалите здравни експерти. Ако не съблюдаваме ограниченията няма да стигнем до на никое място “, изясни той.

" Планът, който следваме със стягането на ограниченията, е какъвто е и в останалите страни по света. Не можем да приемем антигенните проби, тъй като това не среща схващане от останалите здравни експерти. Ако не съблюдаваме ограниченията няма да стигнем до на никое място “, изясни той.

" Имаме подписан контракт за четири ваксини. Здравето няма цена. Всеки един български жител би трябвало да има същият достъп, както всеки един жител в Европейски Съюз. Ваксината ще стигне до всяка една точка в нашата страна “, подечрта министър Ангелов. Той добави, че се намираме в миг, в който би трябвало да сме единни, това включва и политиците.  " Тук е моментът да кажа нещо доста значимо: Проблемът с ковид може да е първото, може да е последното нещо, към което българските политици могат да се обединят. И дано не търсят политически дивиденти. Само по този начин можем да спечелим тази борба. Започва офанзивата на човечеството против ковид. Ние ще го победим с помощта на имунизациите ", заяви Костадин Ангелов.

„ Започва офанзивата на човечеството против COVID-19. Ще надигнем цялата мощност на страната против вируса. Ние ще го победим “, уверен е проф. .

" Тази зараза ни изправи пред нещо доста значимо. Вирусът желае от всеки един човек да се трансформира в доктор, да носи маска, да съблюдава отдалеченост, да съблюдава стерилизация. Това е гаранцията за триумф ", подчерта Костадин Ангелов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР